Київ, Святошинська, 34, оф.303
Каталог товарів

Ракушняк, черепашник

Категорії

Стіновий камінь - черепашник (ракушняк) - природний пористий матеріал, який має малу питому масу з яскраво вираженою пошаровою структурою і невисокою міцністю. Однією з основних властивостей даного матеріалу є легка оброблюваність, інакше кажучи, його досить легко пиляти.

За зовнішніми ознаками будівельний черепашник ділиться на два види: білий ракушняк і жовтий. Межа міцності на стиск білого ракушняку становить 10-20 кг на см квадратний, межа міцності жовтого черепашнику на порядок менше, вонан становить 5-15 кг на см квадратний . Теплопровідність будівельного матеріалу варіюється від 0,2 до 0,6 Ккал. Для різних родовищ хімічний склад матеріалу є досить постійним .

Ракушняк-черепашник
рис.1 Ракушняк - черепашник

 

Ракушняк за своїми властивостями є абсолютно інертним, його складові хімічні речовини не вступають в реакції з іншими компонентами, що входять до складу інших будівельних матеріалів. Будматеріал збагачує повітря сіллю, йодом, має антибактеріальні властивості, є природним фільтром. Живучи в приміщенні, зведеному з черепашнику, люди, як правило, частіше мають гарний настрій, загальний стан здоров'я, а також високий життєвий тонус. Ракушняк можна використовувати для облицювання вхідних груп в житлових приміщеннях, сходових маршів. Матеріал має прийнятного рівня стираність.

Плитку, виготовлену з черепашнику, можна використовувати для облицювання будівель як для внутрішніх частин, так для фасаду, як стінового матеріалу. Архітектурні споруди також можна обробляти за допомогою плитки з черепашника, його декоративні якості чудово підійдуть для цих цілей. Суттєво підвищити міцність матеріалу, а також його довговічність можна за допомогою гідрофібізуючих пропиток.

Цінителі прекрасного облаштовують своє житло камінами, портали яких виконуються з такого природного будівельного матеріалу як ракушняк, який є прекрасною жароміцною породою. Для художньої обробки камінів черепашник є ідеальним варіантом, бажано щоб камінь був пиленої фактури, не полірованим. Різьбяр по каменю зможе втілити будь-яку художню ідею на порталі каміна.

Ексклюзивність ракушняку складно заперечити, особливо якщо не брати до уваги його архітектурні можливості, дизайнерську привабливість, походження. Навіть самі нестандартні рішення можуть бути втілені в життя за допомогою черепашнику і досвідченого будівельника - дизайнера.

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*