Київ, Святошинська, 34, оф.303
Каталог товарів

Про тротуарну плитку

Категорії

Багато століть пройшло з того часу, як римляни і греки першими почали мостити дороги за допомогою природного каменю. Дороги наших міст більш ніж століття покривають функціональним асфальтовим покриттям. Не дивлячись на його довговічність, таке покриття досить нудне й одноманітне, його можуть оцінити тільки в країнах висхідного сонця. З цієї причини мостове покриття в останнє десятиліття повернулося на вулиці як великих міст, так і сіл. У порівнянні з натуральним каменем, тротуарна плитка є більш дешевим і практичним матеріалом.

Різнокольорова тротуарна плитка
Рис.1 Різнокольорова тротуарна плитка (суха і мокра)

Плитка має другу назву "бетонний тротуарний камінь", цей тип покриття дозволяє мостити майданчики і доріжки будь-яких розмірів і довжини. Тротуарна плитка має ряд переваг у порівнянні з асфальтовим покриттям, яке наразі вже є традиційним. За умови якісно виконаної кладки, вода буде йти крізь щілини між плитками, тому на таких доріжках виключено утворення калюж під час дощу. Асфальт в теплу пору року швидко нагрівається і можлива його деформація, плитка ж, на відміну від асфальту, не має летючих сполук, не нагрівається, і, відповідно, не розм'якшується. Плитка сприятливо впливає на зелені насадження, оскільки не перешкоджає обміну між водою, повітрям і грунтом. Ремонт підземних комунікацій, або їх прокладка, не вимагає заміни дорожнього покриття в повному обсязі - плитка знімається і знову укладається по закінченні всіх робіт.

Тротуарна плитка виробляється двома методами: вібролиття і вібропресування. При виробництві методом вібропресування використовується жорстка суміш, до складу якої входить цемент і мала кількість води. При використанні методу вібролиття в суміш додаються пластифікатори. Виробництво плитки за двома технологіями дає низькопористу бетонну плитку, тобто продукція виходить практично однакова за якістю. Але варто відзначити, що пластифікатори, які входять до складу плитки, виготовленої за технологією вібролиття, дещо змінюють технологічні властивості бетонного каменю, на відміну від вібропресованої продукції.

Виробництво плитки регулюється нормативами. Плитка повинна володіти такими якостями, як міцність, непроникність для вологи, стійкість до стирання, морозостійкість. Пластифікатори підвищують міцність плитки. До складу тротуарного каменю входять портландцемент М500 Д0, щебінь і пісок. Для фарбування плитки застосовуються особливо стійкі до атмосферного впливу і сонячного світла пігменти.

Тротуарну плитку купити в Києві Ви можете в нашій компанії, перейшовши в потрібний розділ,
або зателефонувавши нам за номером ☎ (095) 202-26-20

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*