Київ, Святошинська, 34, оф.303
Каталог товарів

Вапняний розчин: склад і застосування

Категорії

В даний час в будівництві широко застосовується вапняний розчин для штукатурки стін. Він необхідний і в промисловому, і в цивільному будівництві.

Вапняний розчин - це суміш води з гашеним вапном, в яку, дотримуючись пропорції згідно цілей будівництва, додають цемент. При виробництві будівельних і внутрішніх робіт ідеально використовувати вапняно-піщаний розчин, а ось при фасадних - вапняний розчин з добавками цементу (цементно-вапняний розчин). А все діло в тому, що фасад більше схильний до впливів атмосферних опадів.

Рекомендовані товари
РВ М4 П8 розчин вапняний
-10 %
РВ М4 П8
Артикул: 12039
3 264,00 грн
2 938,00 грн
Швидке замовлення
РВ М4 П12 розчин вапняний
Топ продажів -10 %
РВ М4 П12
Артикул: 12006
3 441,00 грн
3 097,00 грн
Швидке замовлення

 

Існують прості і складні розчини. У простій розчин входить одне в'язка речовина (цемент, вапно або гіпс), а в складні - декілька.

Основною перевагою вапняного розчину можна вважати його здатність регулювати вологість у приміщеннях. А також, зручність роботи з таким матеріалом - він пластичний і володіє збільшеними строками схоплювання. Але, в той же час, його не можна використовувати при зовнішніх роботах і в приміщеннях з підвищеною вологістю, і, він менш міцний і довговічний, ніж цементний розчин.

Вапняний розчин
Рис.1 Вапняний розчин в домашніх умовах

Кладочний і штукатурний вапняні розчини складаються із сумішей гашеного вапна і піску річкового в співвідношенні від 1:2 до1: 3. Його можна використовувати при кладці цегли і штукатурці підготовлених поверхонь.
Вапно гасять механізованим способом, а надходить вапно для приготування розчину у вигляді вапняного тіста або вапняного молока. Також, при приготуванні розчину, застосовується і негашене мелене вапно, яка, у порівнянні з гашеним, володіє високими запасами теплової енергії.

При приготуванні розчину необхідно враховувати об'ємні частки і жирність складових (надлишок або недостача в'яжучого компонента). Суміші бувають худі, жирні і нормальні. Худий розчин погано схоплюється, після висихання може обсипатися, розтріскатися, відійти від основи. Жирний вапняний розчин більше схильний до зайвої усадки, важко наноситься і також може надалі розтріскатися.

Вапняний розчин є готовою будівельною сумішшю, що не вимагає, крім води, жодних добавок. У суху суміш додають воду з розрахунком 0,24-0,26 л на 1кг.
Вапняний розчин напилюється на основу або ж наноситься вручну за допомогою сталевої лінійки або кельми. Сталевий шпатель (30см) застосовують при частковому вирівнюванні, а лінійку (80см) - при повному. Надлишки штукатурки видаляють, а після знову використовують.
Товщина одного шару не більше 15мм. Якщо необхідно більше - штукатурять у два етапи (перед нанесенням другого шару потрібно переконатися, що перший вже висох).
Норма витрати на товщину шару в 1мм - 1,2-1,5 кг / м ².

І, будьте уважні: при контакті з водою відбувається лужна реакція, тому вкрай необхідно уникати попадання в очі або на відкриті ділянки шкіри (у разі попадання, промити великою кількістю води).

( 7 )
Рекомендовані товари
Швидке замовлення
Швидке замовлення
Швидке замовлення
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*