Київ, Святошинська, 34, оф.303
Каталог товарів

Встановлення і монтаж фундаментних блоків ФБС

Категорії

Досить широке поширення як у цивільному, так і промисловому будівництві, а так само і при будівництві приватних споруд отримали фундаменти, що складаються з залізобетону. Однією з переваг фундаменту даного виду є той факт що навантажувати його можна майже одразу після того, як він був змонтований, що в свою чергу значно скорочує терміни зведення тієї чи іншої споруди.

Однак, якщо порівнювати монолітні фундаменти зі збірними із залізобетону, то останні виходять більш затратними. Крім цього між фундаментними блоками буде велика кількість швів, цей нюанс значно ускладнить гідроізоляцію фундаменту в цілому, зокрема в підвальній частині. Так само не варто забувати про те, що залізобетонні конструкції мають велику вагу, тому в будівельних роботах виникне необхідність застосування спеціальної техніки. У фундаментному блоці, для зручності монтажу передбачені петлі для захоплення, що також зручно при завантаженні і транспортуванні.

Монтаж фундаменту з блоків ФБС фото
Рис.1 Монтаж фундаменту з блоків ФБС

 

Фундаментні блоки монтуються ланкою, що складається з кранівника і підсобного робітника. При монтажі необхідно стежити за положенням крану, щоб стінки котловану не обвалилися від ваги вантажопідйомника. У деяких випадках доцільно поміщати кран в котлован. Від кута будівлі слід починати укладання так званих блок-подушок. При цьому спочатку проводиться укладання блоків під зовнішні стіни і тільки потім під внутрішні. Перед безпосереднім монтажем фундаментних блоків необхідно підготувати підставу під фундамент, для цього укладають шар з крупнозернистого піску в 10 - 15см. Щоб полегшити цю роботу, на дно котловану вбудовується дерев'яна рама і згодом заповнюється піском. Але важливо щоб розміри рами на кілька сантиметрів перевищували розмір майбутнього фундаменту.

При монтажі фундаментних блоків готується розчин для кожного наступного блоку перед установкою. Правильність укладання блоків перевіряють по осях, після того як кранівник подає наступний блок його розвертають в потрібному напрямку. Допустима товщина швів не повинна перевищувати 15мм. Фундаментні блоки укладаються на розчин з осадкою до 60мм.

Горизонтальність блоку перевіряється вже після установки за допомогою рівня, а положення щодо осей за допомогою підвішеного на нитці важеля. Якщо блок розташований не правильно, то його піднімають і встановлюють заново з усіма потрібними коригуваннями. Тільки після цього шви між блоками заливають розчином. Вертикальні шви доцільно проконопатити для уникнення витікання розчину. Між фундаментними блоками можуть утворюватися проміжки, це відбувається в тому випадку, якщо довжина блоків не кратна довжині сторін фундаменту майбутньої будівлі. Ці проміжки заповнюються вставками з моноліту.

Стіни будівлі можуть бути товщими фундаментних блоків, тому що останні виготовляються за спеціальними технологіями з міцних матеріалів. При цьому вони не повинні звисати більше ніж на 130мм.

Ціни на ФБС Ви можете дізнатися в нашій компанії в розділі "Залізобетонні вироби", або зателефонувавши за номером:

☎ (096) 202-26-20
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*